wtorek, 5 stycznia 2016

Mielone pod pierzynką z sera i cebulą

Kotlety mielone w innym wydaniu. Smaczne i bardzo ładnie się prezentujące. Dodatkowo bardzo wilgotne i aromatyczne :) Zapraszam! 



Mielone pod pierzynką z sera żółtego i prażonej cebuli

Składniki:
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 łyżeczka majeranku
  • bułka tarta do obtaczania 
  • olej do smażenia
na wierzch:
  • 2 garście startego sera
  • garść uprażonej cebuli
Przygotowanie:
  1. Wymieszać wszystkie składniki. 
  2. Uformować z masy mięsnej porcje.
  3. Obtaczać w bułce tartej i kłaść na gorący olej.
  4. Smażyć na rumiano z każdej strony.
  5. Na gorące kotlety kładziemy ser i posypujemy cebulką (wcześniej uprażoną albo kupioną gotową).
 Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dodaj swój komentarz